Pinot Noir S, ‘terroir’ 2019, Mattias Gaul, Pfalz, Duitsland
Rijpe aardbei, Marachino-kers, fruit drops, pâte de fruit zijn aroma’s die als eersten opkomen. Vanille-hout, mooie zuren, zijdezachte structuur, subtiele rokerigheid komen bij de eerste nip voorbij. Wat een prachtig glas. En wat een afdronk, deze Pinot blijft nog lang in je mond rond talmen. Echte geniet-wijn. Niet te koud drinken (>18°C), zou ik zeggen.
Land | Duitsland |
---|---|
Lekker bij | Tapas, Paté's en charcuterie, Salades, Pasta en penne, Gevogelte, Vis en grill |
Smaak | Vol en royaal |
Soort wijn | Rood |
€28.95
Wijngoed Mattias Gaul heeft de wind in de zeilen. Samen met zijn kompaan Tobias Müller is Mattias Gaul de drijvende kracht van dit bijzondere domein. Gaul, inmiddels de vierde generatie wijnmaker, heeft de weg naar boven duidelijk gevonden en maakt vandaag de dag wijnen die voortdurend in de prijzen vallen. Zijn specialisme is Pinot Noir, maar vooruitstrevend als hij is, schuwt hij andere druiven niet zoals Cabernet Franc, Chardonnay, Sauvignon Blanc en zelfs Tempranillo.
Het wijngoed is gesitueerd in Asselheim en vormt de start van de beroemde Duitse Weinstrasse. Gelegen achter het Haard-gebergte genieten de wijngaarden van relatief droge zomers met veel zon die een optimale rijping van de druiven mogelijk maken. De gronden zijn arm en rijk aan kalksteen, ontstaan door schelpafzetting in het tertiair. Een ideale bodemgesteldheid die bijdraagt aan de aroma’s in de druiven.
Mattias Gaul en Tobias Müller zijn duidelijk ambitieus en willen top-wijnen maken. Dankzij hun vrouwen Anne Gaul en Natalie Pletsch, de Chefs, vinden hun wijnen steeds beter de weg naar de wijngenieter in binnen- en buitenland die kwaliteitswijnen weet te waarderen.