Österreichs Spitzenweine

Österreichs Spitzenweine Zweigelt Rubin Reserve, Weinviertel DAC, 2018, Jordan, Oostenrijk VictorVinum

Österreichs Spitzenweine: elk wijnland kent zijn eigen wijngids(en). Met punten en proefnotities, top 10 lijstjes, verrassingen en ontdekkingen. In Oostenrijk is dat Falstaff. Natuurlijk probeert iedere Winzer (wijnmaker) zijn wijnen in deze gids te krijgen. En graag met een top-notering. Falstaff werkt met proefpanels en geeft alle wijnen een puntentotaal.

Österreichs Spitzenweine: Zweigelt Reserva

Hoewel 100 punten de max is, komen top-wijnen vaak niet hoger dan 95 punten. Des te opvallender is het dat wijngoed Jordan vaak in de prijzen valt. En ook hoog scoort. Zo is de Zweigelt Reserva 2018 al jaren geliefd bij Falstaff en wordt in de laatste editie gewaardeerd met 93 punten. De moeite van het proberen waard.

Meer informatie over Zweigelt Rubin Reserve, Weinviertel DAC, 2018, Jordan, Oostenrijk.

Rode wijnen bewaren VictorVinum koelkast bewaartip

Hoelang blijft geopende rode wijn goed?

Op het moment dat je de schroefdop opendraait of de fles ontkurkt, laat je zuurstof in de wijn toe. Oxidatie leidt tot chemische reacties in de wijn en tot aroma’s die niet prettig zijn. Wat kan je ertegen doen? Een van de tips is om de rode wijn in de koelkast te bewaren. Dit vertraagt het oxidatie-proces. Maar langer dan een dag of 2-4 moet je niet wachten. De wijn verliest snel zijn aroma’s.  Zet in ieder geval de fles rechtop, dit verkleint het oppervlak dat met zuurstof in aanraking komt. Proost!

Restaurant De Krom Oud-Alblas Wijnarrangement gezellig eten en drinken

Voor de spontane last minute beslissers: een wijn-spijs diner in Restaurant De Krom

Vrijdag 20 januari serveert Restaurant De Krom in Oud-Alblas een wijn-spijs diner (aanvang 18.30 uur). Door griep zijn er – onverwacht – nog enkele plaatsen over. De Krom serveert 6 gangen:

  • Carpaccio van coquilles en groene appel, witlof en yuzu dressing
  • Brioche toast met eendenlever en preisselbeeren compote
  • Licht gerookte Beef Tataki met bosui en knoflookchips
  • Krokante gamba met mangochutney en prei
  • Lendehaas van het Wagyu rund met schorsenerenzalf, duchesse aardappel en een saus van kalsfond en balsamicocreme
  • Moelleux van pure chocolade met frambozen sorbetijs en Espuma van framboos
Niet onbelangrijk: VictorVinum neemt je mee op wijnreis en begeleidt de gerechten met 6 bijzondere wijnen. De kosten bedragen € 47,50 voor het diner en € 22,50 voor het wijnarrangement per persoon. Inschrijven bij Restaurant De Krom via: info@dekromoudalblas.nl.

(Foto: Facebook De Krom gezellig eten & drinken)

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de grote Najaarsproeverij!

Kom proeven en genieten van een unieke selectie van bijzondere wijnen. De Najaarsproeverij vindt plaats op donderdag 17 oktober in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Royaalzaal. Hier staan de lekkerste wijnen, bubbles en port voor je klaar.